VOODOOLUU - Hallittu kaaos

Ohjelmistossa 05.09.2018 - 02.11.2018

Millainen on kanan luuranko? Kuinka kauan pärjää hengittämättä? Näitä pohtivat Jaki ja Nuka samaan aikaan kuin isä ja äiti painiskelevat laskujen, työn, parisuhteen ja elämän merkityksettömyyden kanssa. Ja eräänä päivänä lapset huomaavatkin olevansa keskenään kotona. Onko edessä katastrofi vai uusi alku?

Veera Tyhtilän näytelmä ottaa tarkasteluun perhe-elämän ilot ja hankaluudet. Se näyttää todenmukaisesti nykypäivän aiheuttamat paineet, mutta myös mielikuvituksen ja välittämisen voiman. Tämän komediallisen näytelmän kantaesitys on Mikkelissä syyskuussa.

Käsikirjoitus: Veera Tyhtilä
Ohjaus: Miko Jaakkola
Kantaesitys, Ensi-ilta: 6.9.2018
Rooleissa mm. Riina Uimonen, Tuomas Turkka, Marjaana Viitanen ja Aapo Oranen.


Veera Tyhtilä – syksyn näytelmäkirjailijanimi

Tämän syksyn ykkösnimi suomalaisessa näytelmäkirjallisuudessa on Veera Tyhtilä, jolta nähdään lyhyessä ajassa kolme kantaesitystä eri puolella Suomea. Sarjan aloittaa Mikkelin Teatteri, jossa saa 6.9. ensi-iltansa kirpeä ja myötätuntoinen perhekomedia Voodooluu – Hallittu kaaos. 26.10 nähdään Seinäjoen kaupunginteatterissa Kolmas nainen -musikaali Tästä asti aikaa, ja samana päivänä Pori Dance Company kantaesittää Tyhtilän käsikirjoittaman tanssiteoksen Dividual. Ensi keväänä elokuvateattereihin puolestaan saapuu Tyhtilän sovitus Sofi Oksasen romaanista Baby Jane.

Veera Tyhtilä on jo pitkään ollut tarkkanäköisimpiä ja terävimpiä suomalaisia näytelmäkirjailijoita. Henkilökohtainen ja yhteiskunnallinen yhdistyvät hänen näytelmissään provokatiivisesti, mutta ihmisläheisesti. Perhe, liike-elämä, tiedemaailma ja musiikki ovat hänelle aina osa jotain laajempaa kokonaisuutta, joka heijastuu henkilöiden kautta. Tyhtilän teosten taustalla on aina perusteellinen tutkimustyö, ja ne vetävät katsojan mukaansa niin tarinankerronnallaan kuin monitasoisilla henkilöilläänkin.

Lue lisää

Esitysajat

Liput

Ennakkonäytös: 5.9. Liput: 18 €

Liput: 27/25 €, ryhmälippu 23 € (yli 20 hlöä)

Ikäsuositus: K13