Vuoropuhelua, kohtaamisia, jakamista

Tervetuloa Mikkelin Teatterin yleisötyön pariin! 
Teatterissa yleisötyöllä tarkoitetaan normaalin esitystoiminnan rinnalla tapahtuvaa toimintaa, jolla pyritään lisäämään ja syventämään teatterin ja katsojien välistä vuorovaikutusta. Yleisötyö mahdollistaa tutustumisen syvemmin teatterin tekemiseen ja sisältöön.
Yleisötyön tavoitteena on tehdä teatteri helpommin lähestyttäväksi, tutustuttaa teatterin maailmaan, syventää esityksen teemoja ja rikastuttaa teatterikokemusta. Se antaa mahdollisuuden tiivistää suhdetta nykyisiin yleisöryhmiin sekä tavoittaa uusia yleisöjä. Se voi avata uusia näkökulmia, ajatuksia ja kysymyksiä.

Mikkelin Teatterissa tehdään monenlaista yleisötyötä; Kurkista kulisseihin -kierroksia, yleisölle avoimia harjoituksia, taiteilijatapaamisia ja teatterikasvatusta. Pyrimme luomaan produktiokohtaisia että jatkuvia yleisötyotuotteita.

Yleisötyötä järjestämme näytelmien valmistamisen ohella aina kun aikataulut antavat myöten.

Teatterikeskiviikot kahviossa

Teatterikeskiviikkoisin kahvio on avoinna!

Yleisölle avoimet harjoitukset

Tule seuraamaan näytelmän harjoituksia. Näet miten näytelmä valmistuu ja saat maistiaisia ensi-illasta.
Kuvassa selin Katriina Honkanen näyttämöllä ja katsomossa suuri joukko kiinnostuneita katsojia Jos helmiä kyyneleet ois avoimissa harjoituksissa.


 

Kurkista kulisseihin -kierros

Tutustu teatteritaloon, eri työpisteisiin, teatterin ammatteihin. Saat tietää miten kuiskaaja auttaa näyttelijää. Entä mitä ihmettä pukija tekee? Kuinka näyttelijä voi muistaa kaikki vuorosanansa?
Missä teatterin kummitus asuu?
- ota yhteyttä jimmy.asikainen (at) mikkelinteatteri.fi

Teatteritunti koululla

Voit pyytää näyttelijän vierailemaan koululla
- ota yhteyttä jimmy.asikainen (at) mikkelinteatteri.fi

Teatteriblogi

Seuraa teatteriblogia, jossa näytelmien valmistumisesta kertovat teatterintekijät omasta näkökulmastaan.

Klikkaa blogiin tästä.

Tekstistä esitykseksi -projekti

Projektissa oppilaat perehtyvät teatteriesityksen valmistumisprosessiin ammattiteatterissa näytelmän lukemisesta valmiin esityksen kritiikkien analysointiin. Työskentelymuotoina ovat teatteriin tutustuminen, harjoitusten seuraaminen, kritiikkien analysointi ja keskustelut. Tekstistä esitykseksi -työpaja sopii sekä näytelmäkirjallisuuden klassikoiden että nykynäytelmien käsittelyyn
Syksyllä 2014 näyttelijä Jimmy Asikainen veti yhdessä ilmaisutaidon lehtori Katariina Kinnusen kanssa yleisötyökasvatustyön kurssin Mikkelin lukiolaisille.

Kulttuurikaveri yli 65-vuotiaille

Mikkelin vapaaehtoistoimijoiden ja kaupungin kulttuuripalveluiden kulttuurikaveritoiminta siloittaa esteitä kulttuuritapahtumiin osallistumisen tieltä. Kulttuurikaverin kanssa teatteriinkin on hauska ja helppo osallistua. Yhdessä kokeminen virkistää ja kulttuuri avartaa.
Soita kulttuurikaverivälitykseen ja kysy lisätietoja, Mari Ylönen 0400 - 143 232
www.suurellasydamella.fi

K9-kortti

Kaikki kaupungin yhdeksäsluokkalaiset pääsevat K9-kortilla ilmaiseksi teatteriin.