Tervetuloa Stellaan kuuntelemaan paneelia perjantaina 15.9.

Mikkelin Teatteri ja joukko asiantuntijoita jalkautuu Stellan Onnenpäiville keskustelemaan tulevan ensi-illan ja kantaesityksen teemoista – kulttuurista ja taiteesta, sodasta ja rauhasta sekä rasismista ja monikulttuurisuudesta. Paneelikeskustelu on perjantaina 15.9. klo 11 alkaen Kauppakeskus Stellassa.

Mikkelin Teatterissa saa ensi-iltansa 30.9. Charlie Chaplinin Diktaattori – alun perin vuonna 1940 julkaistu elokuva, jonka Nikolaj Cederholm on dramatisoinut teatterilavoille. Diktaattori on satiirinen komedia, jonka iva kohdistuu nimensä mukaisesti diktaattoreihin ja diktatuureihin. Syntykontekstissaan kyse oli tietenkin Hitleristä ja natsi-Saksasta, joihin Chaplin teoksessaan erittäin selkeästi myös viittaa. Chaplin on itse korostanut, että ennen kaikkea muuta, elokuva on sodanvastainen kannanotto, jonka tarkoitus on saattaa omaa etua tavoittelevat itsevaltiaat naurunalaiseksi.

Teatteria edustavat paneelikeskustelussa Diktaattorissa päärooleja näyttelevä Juha Pulli sekä Hannan roolissa esiintyvä Tuuli Anikari. Lisäksi keskusteluun osallistuvat Sodan ja rauhan keskus Muistin toimitusjohtaja Olli-Pekka Leskinen sekä Kansainvälisen Mikkelin puheenjohtaja Enrique Tessieri. Tilaisuuden juontaa Pinja Uotila.

Mukana Stellassa myös teatterin pop up -lipunmyynti.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.