Naisvuoren kesäteatteri esittää: Sellaista elämä on – Juha ”Junnu” Vainion tarina

Koronaepidemian sävyttämän vuoden jälkeen Naisvuoren kesäteatterin katsomo aukeaa taas yleisölle juhannusviikolla 2021. Edelliseltä kesältä peruuntunut ja sitä aiempina vuosina Rauman ja Hämeenlinnan kesäteattereissa kovasti suosiota nauttinut musiikkinäytelmä Juha Vainiosta, Suomen yhdestä nimekkäimmästä musiikintekijästä, saa ensi-iltansa Mikkelissä keskiviikkona 23.6. klo 18:00.

Sanoittajana, säveltäjänä ja laulajanakin tunnetun Juha ”Junnu” Vainion tuotannosta löytyy tuhansia koko kansan rakastamia hittejä, mutta millainen oli mies niiden takana? Mukaansatempaava näytelmä kertoo Vainion elämäntarinan jazz-baarin pianistista viinan huuruisten vuosien kautta suomalaisen musiikin ikoniksi.

Naisvuorella esiintyvät taitava livebändi sekä monipuoliset näyttelijät takaavat mieleenpainuvan kesäteatterielämyksen. Musiikkinäytelmän ovat käsikirjoittaneet teatterialan ammattilaiset Otto Kanerva ja Mikko Kivinen, joista jälkimmäinen toimii myös ohjaajana.

”Minulla on suuri ilo ja kunnia saada ohjata jälleen Naisvuorella, Mikkelin kesäteatterissa”, ohjaaja Mikko Kivinen kertoo. ”Vainio oli minun mielestäni Suomen paras iskelmäsanoittaja. Yli kaksituhatta sanoitusta ja yli kolmesataa omaa sävellystä. Hienoja kappaleita, jotka ovat jo osa kansakunnan yhteistä muistia”, hän summaa.

Sellaista elämä on -näytelmän pääroolissa nähdään Jussi Puhakka, jolla on pitkä ura takanaan eri teattereiden lavoilla sekä TV- ja elokuvatuotannoissa. Muissa osissa nähdään Mikkelin Teatterista tutut Vintte Viitanen, Marjaana Manninen, Aapo Oranen ja Tuuli Anikari, joiden monipuolisuus ja osaaminen korostuvat usean eri roolihenkilön näyttelemisessä parituntisen esityksen aikana.
Livebändissä soittavat Roope Kopperi (taustalaulu, koskettimet, harmonikka), Juho Koskivirta (kitara), Timo Laatikainen (rummut) ja Aaron Koskelainen (basso). Musiikin sovituksesta ja harjoittamisesta vastaa Tuomas Kesälä. Näytelmän koreografina toimii Elina Lähde.

Näytelmän työryhmään kuuluvat myös Ami Laukkanen (lavastus), Tarja Väisänen (pukusuunnittelu), Jukka Repo (äänisuunnittelu), Aki Lustig (näyttämötekniikka), Mari Heinonen (tarpeiston suunnittelu ja valmistus), Aija Matikainen (tarpeistonhoito), Marjo-Riikka Romo (järjestäjä/kampaukset & naamiointi), Sirja Hyyryläinen (pukija), Ritva Laukkanen (kuiskaaja) ja Mira Laitinen (käsiohjelma).
Lavastuksen toteutuksesta vastaavat Veli-Matti Itkonen, Erkki Jokela, Ami Laukkanen ja Marko Puntanen, ja näytelmän ajan hengen mukaisen puvustuksen ovat toteuttaneet Tarja Väisänen, Sirja Hyyryläinen ja Tarja Kopperi.

Sellaista elämä on – Juha Vainion tarina Naisvuoren kesäteatterissa 22.6.-31.7.2021. Ensi-ilta 23.6.2021.  Käsikirjoitus Otto Kanerva ja Mikko Kivinen, ohjaus Mikko Kivinen.