Lippujen hinnoittelu muuttuu 1.1.2020

Hinnoittelun muutokset ottavat paremmin huomioon näytelmien vaihtelevat koot ja kustannukset.

Mikkelin Teatteri muuttaa näytelmiensä lippujen hintoja ja hinnoitteluperiaatteita 1.1.2020 alkaen, minkä lisäksi Nopsaliput jäävät pois valikoimasta. Teatteri siirtyy näytelmäkohtaiseen hinnoitteluun, jossa lipun hinta määräytyy produktion kustannusten mukaan.

Tällä hetkellä omissa tuotannoissa on ollut käytössä sama hinta kaikkiin Mikkelin Teatterin omiin tuotantoihin. Naisvuoren kesäteatterissa liput ovat olleet 2 euroa talvikauden esityksiä kalliimpia.

Näytelmäkohtainen hinnoittelu tarkoittaa käytännössä sitä, että lipun hinta määräytyy näytelmän koon ja kustannusten mukaan. Tällä pyritään saamaan vierailijoita ja muusikkoja sisältävät näytelmät kattamaan omat kulunsa, jolloin esimerkiksi vain teatterin omista näyttelijöistä koostuvien puhenäytelmien hinnat voidaan pitää alhaisempina.

Eläkeläisille ja työttömille myytävien alennuslippujen sekä ryhmälippujen hinta pysyy sen sijaan samana Mikkelin Teatterin talvikauden esityksissä. Naisvuoren kesäteatterin peruslipun ja alennuslipun hinta nousee, mutta ryhmäliput pysyvät jatkossa samana.

Nopsalipulla on saanut edullisemman lipun näytelmään, jos lipun on ostanut ennen näytelmän ensi-iltaa. Vuoden vaihteen jälkeen tätä mahdollisuutta ei enää ole, mutta samaan hintaan on edelleen mahdollisuus ostaa liput ennakkonäytökseen, jonka hinta tulee olemaan sama kuin Nopsalipun nyt, eli 20€.