Mikkelin Teatteri mukana Taidetestaajien uudella lukukaudella

Mikkelin Teatteri on jälleen mukana Taidetestaajien ennätyslukuvuonna 2021–2022.

Mikkelin Teatteriin kahdeksasluokkalaiset taidetestaajat saapuvat vierailuille keväällä 2022. Mukana oleva esitys julkaistaan myöhemmin.

Aiemmin Mikkelin Teatteri on ollut mukana vuonna 2020 Minna Canthin Papin perheen uudelleensovituksella, jonka ohjasi Aleksander Anria ja sovitti Canthin näytelmän pohjalta Sakari Hokkanen.

Poikkeuksellisista oloista huolimatta käytännössä kaikki Suomen yläkoulut ovat ilmoittautuneet mukaan tulevalle lukuvuodella ja osallistujia on yhteensä ennätykselliset 68 000 ja vierailukohteita 73 ympäri Suomea.

Tämän vuoden vierailukohteissa on painotettu nuorille sopivaa yleisötyökokonaisuutta sekä kiinnostavaa sisältöä. Mukana on niin vanhoja kuin uusiakin toimijoita.

 ”Taidetestaus vain paranee vanhetessaan. Vierailukohteet ovat oppineet ottamaan nuoret katsojat huomioon ja uusia pääsee mukaan, kouluille matkoista on muodostunut rutiinia, ja hankeorganisaatio on epidemian keskellä kouliutunut loistavasti venymään muuttuviin tilanteisiin. Seuraavaksi huomio on kiinnitettävä siihen, että koulut hyödyntäisivät vierailut tehokkaammin eri aineissa osana opetussuunnitelmaa”, toteaa yliasiamies Antti Arjava Kulttuurirahastosta.

Lue lisää Taidetestaajat -hankkeesta täältä.