Tatu ja Patu seikkailevat Mikkelin Teatterissa syksyllä 2022

Koko perheelle suunnattu Tatun ja Patun Suomi -näytelmän ohjaa pieksämäkeläislähtöinen Janne Jämsä.

Suositut lastenkirjahahmot Tatu ja Patu saapuvat Mikkeliin, kun vuonna 2007 Finlandia Juniorilla palkittuun Aino Havukaisen ja Sami Toivosen ”Tatun ja Patun Suomi” -kirjaan perustuva näytelmä tulee ensi-iltaan Mikkelin Teatteriin syksyllä 2022. Näytelmän on dramatisoinut Sami Rannila ja ohjaa pieksämäkeläislähtöinen Janne Jämsä.

Näytelmässä koomisenvakava veljeskaksikko johdattelee katsojansa mukaan eräänlaiselle roadtripille Suomeen sekä suomalaisuuteen. Näytelmässä käsitellään – Tatulle ja Patulle ominaiseen tyyliin – muun muassa Suomen luontoa, historiaa sekä esitellään erilaisia merkkihenkilöitä. Näytelmässä leikitellään iloisesti Suomen kielellä sekä tutustutaan niin ruisleipään kuin suomalaiseen mökkikulttuuriin.

Teatteriohjaaja ja -tuottaja Janne Jämsä.

Janne Jämsä on nykyisin Tampereella asuva teatteriohjaaja ja -tuottaja sekä perustamansa Suomen Kiertueteatterin teatterinjohtaja. Jämsän ohjauksia on viime vuosina nähty muun muassa Pyynikin kesäteatterissa, Linnateatterissa sekä Poleenin Teatterissa, jossa hän ohjasi viimeisimmäksi jännityskomedian 39 askelta. Jämsä vierailee ohjaustyönsä myötä ensimmäistä kertaa Mikkelin Teatterissa.

Näytelmän parissa viihtyy kaiken ikäiset katsojat, mutta sitä suositellaan yli 3-vuotiaille.

Liput syksyn esityksiin tulevat myyntiin kevään 2022 aikana.