VIMMA! JA VIRTUAALI-VIMMA!

VIMMA! – HARRASTAJATEATTERIPÄIVÄT JÄRJESTETÄÄN MIKKELIN TEATTERILLA KAHTENA ELOKUUN LAUANTAINA:

LA 14.8. KLO 15
OUT: Kahden naisen putkiremppa
Kesäinen perinteinen puskakomedia!
Kirj. Tanja Puustinen-Kiljunen
Ohj. Leena Luostarinen
Kesto 1,5 h

Teki mieli näyttelemään. Jotain hassuttelua vaihteeksi.  Jotain paikallista. Ihmissuhteita, suuria tunteita ja yllättäviä käänteitä.

Tanja Puustinen-Kiljunen on kirjoittanut kesäisen komedian ”Kahden naisen putkiremppa”, jota ei Mikkelissä ole aikaisemmin nähty. Siinäpä se! Leena Luostarinen ohjaamaan ja kymmenkunta taitavaa harrastajanäyttelijää ja muuta osaajaa rinkiin mukaan.

Nyt sitten jännäämään, onnistuuko remontti, voittaako rakkaus vai miten siinä lopulta käy?

Ensiesitys Mikkelin teatterin Vimma-harrastajateatterifestivaaleilla 14.7. klo 15.
(Muut esitykset Sotkulla viikolla 34)

LA 21.8. KLO 15
TEATTERI AVOIN TIE: Sotaan syyllinen
Monologi, joka perustuu Väinö Tannerin sota-ajan päiväkirjoihin 1943 – 1944 sekä sotasyyllisyysoikeudenkäyntiin ja tuomioon.
Väinö Tanner: Arto Paasonen
Kirj. ja ohj. Ari Wirta
Multimedia, grafiikka ja video: Ismo Funke

Väinö Tanner istuu sotasyyllisyystuomiotaan ja kirjoittaa. Hän kirjoittaa ja muistelee syksyä 1939. Neuvottelumatkoista J.K. Paasikiven kanssa, Moskovassa. Vastassa heillä oli J. Stalin ja V. Molotov. Neuvottelut käytiin yleensä puolenyön aikaan, se oli tapana Moskovassa. Kova oli vastus, mut niin oli J.K ja Iso Väiskikin. Kun viimeiseltä neuvottelumatkalta palattiin kotiin, kuviteltiin ja luotettiin, ettei sota syttyisi. Sitten tulivat Mainilan laukaukset… ja 30.11.39 talvisota syttyi, ilman Neuvostoliiton sodanjulistusta.  Kansainliitto tuomitsi hyökkäyksen ja erotti Neuvostoliiton jäsenyydestään 14. joulukuuta 1939. Talvisota kesti 105 päivää ja päättyi 13.3.1940 Moskovan rauhansopimukseen.

Kuulemme menneisyyden ääninä mm. Paasikiven, Erkon, Hanssonin ja Mannerheimin ajatuksia. Myöskin neuvotteluista Moskovassa, Stalin ja Molotov ovat äänessä. Voiko 8 miestä olla sotaansyyllisiä? Miksi he eivät saaneet puolusta itseään oikeudessa? Olisiko Suomi missään tapauksessa, voinut välttää sotaan joutumista? Monta kysymystä. Vähän vastauksia. Voimme vain toivoa, ette koskaan enää jouduttaisi sotaan.

Esityksiin on vapaa pääsy! Lippuja jaetaan ovella. Ovet avataan klo 14. Teatterin tiloissa on nähtävillä kuvitettuja kuunnelmateoksia. Lisäksi paikalla on harrastajateatteriryhmien ja kansalaisopiston edustajia esittelemässä ryhmien toimintaa sekä alkavan lukuvuoden kurssitarjontaa.  Tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden tutustua teatteriharrastukseen Mikkelissä! Tule mukaan tai tutustu oheisohjelmistoon:

VIRTUAALI-VIMMA!
Mikkelin kansalaisopiston ryhmien ja kurssien tuotoksia nähtävillä kansalaisopiston YouTube-kanavalla.

KUVITETTUJA KUUNNELMIA
Mikkelin kansalaisopiston ja Pieksämäen seutuopiston yhteisen kuunnelmakurssin aikana syntyneet, kuvitetut kuunnelmat koettavissa myös YouTube-kanavalla. Kuuntele tästä.

Teatteri KanNu: ”Kahdeksas”
”Ken tästä käy, saa kaiken toivon heittää.” Yksi on kateellinen, toinen ylpeä, kolmas vihainen. Luvassa laiskuutta, himoa ja ahneutta. Seitsemän tarinaa ja kohtaloa, mutta mikä tai kuka onkaan kahdeksas?
Ohj. Salla Avelin
Työryhmän käsikirjoittama teos kuvitetun kuunnelman muodossa Youtube-kanavalla alkaen la 14.8. Linkki: (tulossa)

UUTTA NUORTEN TEATTERIA
Teatteriryhmä Tarapaappa: Too School for Cool
Kirj. Elina Kilkku
Ohj. Raisa Ekoluoma
Kuvaus ja editointi: Hamid al-Sammarraee
Teatterin ja elokuvan keinoja yhdistelevä tallenne striimataan su 15.8. klo 18-19.30
Viime keväänä virtuaalisen ensi-iltansa saanut teos on nähtävillä vielä viimeisen kerran! Katso tästä.
(Huom. tekijänoikeussyistä esitys on katsottavissa ainoastaan yllä mainitulla aikavälillä. Muina aikoina linkki ei toimi.)

Vimma-tapahtuman järjestää Mikkelin teatteri. Järjestelyissä mukana ovat myös Mikkelin kansalaisopisto sekä Mikkelin seudun harrastajateatterin tukiyhdistys Hattu ry.