Ajankohtaiset järjestelyt Mikkelin Teatterissa syyskaudella 2020

Hyvä teatterinystävä!

Mikkelin Teatteri on muuttanut käytäntöjään syyskaudelle 2020. Tästä tiedotteesta löydät tietoa ja käytännön ohjeita turvalliseen teatterikäyntiin.

Tulethan Teatteriin ainoastaan terveenä. Teatterin oma väki pitää huolen, ettei henkilökuntamme tule lievissäkään sairaustapauksissa töihin. Pyydämme tätä samaa yleisöltä.

Teatteriin saapuminen

Tarkastamme pääsyliput poikkeuksellisesti jo ala-aulassa portaikon alkupäässä. Ala-aulassa jaamme ilmaisia käsiohjelmia, joiden välissä on kirjallinen ohjeistus korona-ajan järjestelyistä. Avaamme ovet yläkertaan ja katsomoon 30 minuuttia ennen esityksen alkua. Näin vältämme ruuhkia yleisötiloissa ja pääset siirtymään suoraan katsomoon.

Kasvomaskit

Noudatamme viranomaissuosituksia kasvomaskien käytöstä ja suosittelemme kasvomaskin käyttöä Teatterissa. Kyseessä on suositus, emme siis vaadi maskin käyttöä tai valvo sitä. Halutessasi saat kasvomaskin ovihenkilöstöltämme Teatteriin tullessa. Maskin voit vaihtaa uuteen väliajalla. Kaikilla yleisötiloissa työskentelevillä työntekijöillämme on visiiri tai kasvomaski.

Käsihygienia ja yleisötilojen siisteys

Kaikkien yleisötilojemme siivousta on tehostettu. Teatterin yleisötiloissa on useita käsidesiautomaatteja, käytäthän niitä. Käsien peseminen saippualla on mahdollista wc-tiloissamme. Yskithän/aivastathan tarvittaessa kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaasi.

Narikka

Narikkapalvelut ovat käytössäsi niin halutessasi. Narikkamaksu on 2 euroa. Narikassa naulakkopaikat on jaoteltu katsomopaikan mukaan. Tarkistathan siis ennen narikkaan tuloasi lipustasi rivinumeron. Poikkeuksellisesti voit halutessasi ottaa ulkovaatteesi mukaan saliin.

Turvavälit Teatterin tiloissa

Olemme rajanneet Teatterin katsojamäärää puoleen normaalista loppuvuoden ajalle. Suurelle näyttämölle myydään joka toinen paikka, jolloin yleisöksi esityksiin otetaan 157 katsojaa.

Mikäli olet jo lunastanut tai varannut liput syyskauden esityksiin, huomioithan, että paikkasi voivat olla vaihtuneet turvavälien myötä. Olemme pyrkineet sijoittamaan uudet paikat mahdollisimman lähelle alkuperäisiä paikkoja. Samaan seurueeseen kuuluvat henkilöt noudattavat myös yhden paikan turvavälejä katsomossa. Turvavälijärjestely ei vaadi lipun lunastaneilta tai varanneilta asiakkailta yhteydenottoa Teatteriin. Huomioithan kuitenkin, että kevään peruuntuneiden esitysten liput eivät käy sellaisenaan syksyn esityksiin. Teatterin ovihenkilökunta on käytössäsi teatteri-illan aikana. Ethän siis epäröi kysyä heiltä neuvoa.

Väliaika

Väliajalla katsomosta poistutaan rivi kerrallaan ovihenkilöiden ohjeistuksen mukaisesti. Odotathan siis väliajan alettua paikallasi ja noudatathan saamiasi ohjeita. Väliaikatarjoilun varanneet asiakkaat siirtyvät katsomosta suoraan omaan pöytäänsä ja muut asiakkaat poistuvat kohti ala-aulaa. Vältäthän kuitenkin turhaa liikkumista väliajalla. Huomioithan, että voit viettää väliajan katsomossa omalla paikallasi.

Väliaikatarjoilut

Väliaikatarjoilujen myyntipisteet eivät ole syyskaudella käytössä. Tarjoilut väliajoille saa vain ennakkoon tilattuna. Ennakkoon tilatut tarjoilut katetaan asiakkaille suoraan pöytiin. Ennakkotilaukset voi tehdä Mikkelin Teatterikerhon kautta. Varauksen voit tehdä myös tullessasi Teatteriin yläkerran kahviossa olevassa varauspisteessä. Huomioithan, että väliaikatarjoilupaikkoja on rajoitetusti.

Teatterista poistuminen

Jääthän esityksen jälkeen rauhassa istumaan paikallesi ja odottamaan poistumisohjeita. Katsomosta poistutaan rivi kerrallaan ovihenkilöstön ohjeiden mukaisesti. Muistathan turvavälit myös poistumistilanteessa. Teatterista poistuminen saattaa kestää hieman normaalia kauemmin, huomioithan tämän omassa aikataulussasi.

Sairastapauksen sattuessa

Mikäli sairastut, lipun voi vaihtaa veloituksetta ennen esityksen alkua toiseen esitykseen tai lahjakorttiin soittamalla lipunmyyntiimme p. 044 402 1539.

Seuraamme tilannetta ja päivitämme turvaohjeistusta tarvittaessa.

Ihanaa, kun tulet teatteriin! Tehdään teatteri-illasta ohjeita noudattamalla kaikille mieluinen teatterielämys.

Päivitetty 20.8.2020