Janne Kyyhkynen palaa Mikkelin Teatteriin

Ensimmäistä kertaa Janne Kyyhkynen nähdään Mikkelin Teatterin lavalla Täydellinen lauantai -näytelmän ensi-illassa 9.4.2022.

Janne Kyyhkynen tuli tutuksi monille Mikkeliläisille Mikkelin Teatterin ja Naisvuoren kesäteatterin lavoilta vuosien 2006-2017 ajalta. Hänet muistetaan erityisesti Tuntematon sotilas -monologistaan ja lukuisista kesäteatterirooleistaan.

Nyt Kyyhkynen palaa takaisin Mikkelin Teatterin näyttelijäksi.

”On tullut aika pyytää Janne takaisin, koska tarvitsemme hänen energiaansa ja ammattitaitoansa” sanoo Aleksander Anria, Mikkelin Teatterin teatterinjohtaja. Myös Mikkelin Teatterin henkilökunta ja vierailevat ohjaajat ovat ilahtuneet Kyyhkysen paluusta.

Anrian mukaan Kyyhkynen on kasvanut näyttelijänä ja saanut lisäkokemusta keikkailemalla ympäri Suomea. Lisäksi Kyyhkysen asenne ja motivaatio vakuutti Anrian.

Janne Kyyhkynen Maaninkavaara -näytelmässä 2017. Kuva Jere Lauha.

Viime vuodet Kyyhkynen onkin työskennellyt freelancerina tehden monipuolisesti muun muassa näyttelijän, käsikirjoittajan ja ääninäyttelijän töitä. Päätyönään hän on kiertänyt Tuntematon sotilas -monologilla sekä Avomielinen Anneli Keijon kaa -näytelmällä Pauliina Hukkasen kanssa. Lisäksi hän esiintyy vielä keväällä Teatteriravintola ILO:n Johannes ja Kyllikki Vironperällä -näytelmässä, jossa Kyyhkynen on ollut toisena käsikirjoittajana sekä esittää lavalla Johannes Virolaista.

Pian koittaa kuitenkin muutto Tampereelta takaisin Mikkeliin, sillä työt Mikkelin Teatterissa alkavat helmikuussa. Ensimmäisen kerran lavalla hänet nähdään komedian Täydellinen lauantai ensi-illassa 9.4.2022. Tulevan syksyn ohjelmistossa Kyyhkynen tulee olemaan täystyöllistetty.

Janne Kyyhkynen Tuntematon sotilas -monologissa 2016. Kuva Jere Lauha.