Mikkelin Teatteri mukana MITTA ON TÄYSI -kulttuuri- ja tapahtuma-alan mielenilmauksessa

Mikkelin Teatterin henkilökunta osallistui etänä torstaina 3.6.2021 Helsingissä järjestettyyn kulttuuri ja tapahtuma-alan mielenilmaukseen.
Teatterin henkilökuntaa kokoontui Naisvuoren kesäteatterille osoittamaan tukensa tapahtumalle ja julkaisemalla kuvansa somekanavissaan.

Kuluneella viikolla koronarajoituksia on höllennetty koko Suomessa. Itä-Suomen AVI pitää kuitenkin edelleen voimassa Essoten alueilla ulkotiloissa kahden metrin turvavälivaatimuksen, mikä koskee Mikkelin Naisvuoren kesäteatteria.

Mielenilmauksen viesti päättäjille:
(lähde: www.Tinfo.fi)

  • Tapahtumien järjestäminen turvallisuusohjeistuksilla avataan välittömästi.
  • Freelancereille suunnatut koronatuet laitetaan maksuun välittömästi, tapahtuma-ala tarvitsee pitkän rajoituskauden jälkeen starttituen liiketoimintojen uudelleen käynnistämiseen.
  • Leikkauksista investointeihin: kulttuuriin investoidaan vähintään yksi prosentti valtion budjetissa.
  • Työsuhteen määritelmä päivitetään ja freelancereiden turvaverkkoa parannetaan.

Julkilausuma, jolla on allekirjoittajana 171 eri tahoa, on luovutettu tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurviselle ja eduskuntaryhmien edustajille tänään.

Kulttuuriala työllistää Suomessa 120 000 henkilöä, ja alan työpaikkojen määrä on lisääntynyt Tilastokeskuksen mukaan 20,1 prosenttia kymmenen viime vuoden aikana. Alalla toimii myös 18 000 yritystä, joiden liikevaihto oli 13,4 miljardia euroa.