Mikkelin Teatteriin uutta tekniikkaa

Ulpu ja Erkki Bäckmanin kulttuurisäätiöltä tukea koronan koettelemille teattereille

Mikkelin Teatteri on saanut vastaanottaa lahjoituksen Ulpu ja Erkki Bäckmanin kulttuurisäätiöltä. Saadut varat on käytetty teknisen kaluston hankintoihin, mikä mahdollistaa uudenlaisten lavatehosteiden luomisen ja katsojakokemusten tarjoamisen useissa näytelmissä.

Mikkelin Teatteri on erittäin iloinen saamastaan lahjoituksesta. Rahat on käytetty nykyaikaisen lavatekniikan hankintaan, kuten matalasavukoneeseen, joka oli sangen tärkeä elementti kuluneena keväänä esitetyssä Niskavuori-näytelmässä. Seuraavaksi tämä visuaalista näyttävyyttä lisäävä laite tulee käyttöön kantaesityksensä saavassa Reetta-karhu-lastennäytelmässä syksyn alussa. Erikoistehostetta hyödynnetään myös muissa syksyn 2021 ensi-illoissa.

Nykyaikaisen matalasavukoneen ja uuden sukupolven valoheittimien avulla Mikkelin Teatterin valosuunnittelijat ja vierailevat ohjaajat voivat luoda katsojalle aivan uudenlaisen illuusion ja tarjota ikimuistoisia elämyksiä.

Ulpu ja Erkki Bäckmanin kulttuurisäätiö on rekisteröity vuonna 2009. Sen tavoitteena on tukea ja edistää kulttuurin ja yhteiskunnallisten palveluiden kehittämistä. Säätiö on avustanut lahjoitusvaroin esimerkiksi Porvoon kaupunkia ikäihmisten musiikki- ja taidetapahtumien järjestämisessä ja Helsingin Musiikkitaloa konserttiurkujen hankinnassa. Vuonna 2020 säätiön hallitus otti avustuskohteiksi teatterit auttaakseen niitä koronan aiheuttamissa ongelmissa.

Mikkelin Teatteri on yli 100-vuotias teatteri, joka toimii vanhassa palolaitoksen rakennuksessa Mikkelin keskustassa. Ensi-iltoja teatterissa nähdään noin kuusi vuodessa mukaan lukien Naisvuoren kesäteatterin esitys. Lisäksi teatterissa nähdään runsaasti erilaisia vierailuesityksiä. Mikkelin Teatteria ylläpitää Mikkelin Teatterin kannatusyhdistys ry.