Vuoropuhelua, kohtaamisia, jakamista

Tervetuloa Mikkelin Teatterin yleisötyön pariin! 
Teatterissa yleisötyöllä tarkoitetaan normaalin esitystoiminnan rinnalla tapahtuvaa toimintaa, jolla pyritään lisäämään ja syventämään teatterin ja katsojien välistä vuorovaikutusta. Yleisötyö mahdollistaa tutustumisen syvemmin teatterin tekemiseen ja sisältöön.
Yleisötyön tavoitteena on tehdä teatteri helpommin lähestyttäväksi, tutustuttaa teatterin maailmaan, syventää esityksen teemoja ja rikastuttaa teatterikokemusta. Se antaa mahdollisuuden tiivistää suhdetta nykyisiin yleisöryhmiin sekä tavoittaa uusia yleisöjä. Se voi avata uusia näkökulmia, ajatuksia ja kysymyksiä.

Mikkelin Teatterissa tehdään monenlaista yleisötyötä; Kurkista kulisseihin -kierroksia, yleisölle avoimia harjoituksia, taiteilijatapaamisia ja teatterikasvatusta. Pyrimme luomaan produktiokohtaisia että jatkuvia yleisötyotuotteita.

Yleisötyötä järjestämme näytelmien valmistamisen ohella aina kun aikataulut antavat myöten.

Teatteritreffit 

Teatteritreffit tuo näytelmän työryhmän ihmisten luo. Mikkelin Teatterissa järjestettävillä treffeillä esitellään näytelmän tekemistä eri näkökulmista. Haastattelussa voi olla esimerkiksi ohjaaja, näyttelijät, puvustaja, lavastaja tai vaikka näytelmän kirjoittaja. Onpa Teatteritreffeillä nähty myös otteita tulevasta näytelmästäkin. Kannataa tulla paikan päälle ja kysyä tekijöiltä vaikkapa, millaista näytelmien tekeminen oin käytännössä. 

Yleisölle avoimet harjoitukset

Tule seuraamaan näytelmän harjoituksia. Näet miten näytelmä valmistuu ja saat maistiaisia ensi-illasta.
Kuvassa selin Katriina Honkanen näyttämöllä ja katsomossa suuri joukko kiinnostuneita katsojia Jos helmiä kyyneleet ois avoimissa harjoituksissa.


 

Kurkista kulisseihin -kierros

Tutustu teatteritaloon, eri työpisteisiin, teatterin ammatteihin. Saat tietää miten kuiskaaja auttaa näyttelijää. Entä mitä ihmettä pukija tekee? Kuinka näyttelijä voi muistaa kaikki vuorosanansa? Missä teatterin kummitus asuu?
- ota yhteyttä jimmy.asikainen (at) mikkelinteatteri.fi

Teatteritunti koululla

Voit pyytää näyttelijän vierailemaan koululla
- ota yhteyttä jimmy.asikainen (at) mikkelinteatteri.fi