fbpx

HYVÄ TIETÄÄ

Ajankohtaisia toimintaohjeita

Aluehallintoviraston määräyksen vaikutus Mikkelin Teatterin toimintaan

Itä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt sisätiloissa järjestettävät yli 20 henkilön yleisötilaisuudet 14.2.2022 saakka. Mikkelin Teatteri keskeyttää esitystoimintansa ajalla 17.1. – 5.2.2022. Liisa Ihmemaassa näytelmän ensi-ilta 12.2.2022 ja ennakkonäytös 11.2.2022 esitetään rajoitusten mukaiselle katsojamäärälle.

Peruttuihin esityksiin lipun ostaneita katsojia pyydetään olemaan yhteydessä lipunmyyntiimme ennen esityspäivää sähköpostitse liput@mikkelinteatteri.fi tai puhelimitse p. 044 402 1539.  Lippuvaraukset raukeavat automaattisesti. Lippumyymälämme palvelee normaalisti ma-pe klo 11-17.


Koronapassina toimii Omakannasta ladattava EU:n koronatodistus. Todistuksen saa, kun rokotukset on otettu, koronatauti sairastettu, tai kun tuoreen koronatestin tulos on negatiivinen.

Ohjeet koronapassin lataamiseen ja käyttöön:

  • Lataa koronapassi Omakannasta osoitteesta https://www.kanta.fi/koronapassi
  • Koronapassin voi joko tulostaa tai näyttää saapuessasi mobiililaitteelta.
  • Koronapassi ja henkilöllisyys tarkastetaan teatterin aulasta ylös mentäessä. Henkilöllisyys tulee osoittaa kuvallisella henkilöllisyystodistuksella, esim. ajokortilla.
  • Jos henkilö ei pysty hankkimaan koronapassia Omakannasta, hänen on oltava yhteydessä terveydenhuoltoon ja pyydettävä tulostettua todistusta.
  • Koronapassin lukijasovellus ei kerää tai tallenna kävijöiden terveystietoja tai muita todistusten tietoja.

Saavuthan ajoissa teatterille, jotta tarkastus sujuu jouheasti!

Mikkelin Teatterin lippumyymälässä voi asioida ilman koronapassia.

Mikäli katsojalla on lippu, mutta ei voimassa olevaa koronapassia, niin liput on mahdollista siirtää myöhempään esitykseen tai vaihtaa samanarvoiseen Mikkelin Teatterin lahjakorttiin. Lippujen siirto tai vaihto lahjakorttiin tulee tehdä ennen esitystä. Siirto tai vaihto onnistuu helpoiten Mikkelin Teatterin lippumyymälän kautta puhelimitse: 044 402 1539 tai 044 402 1538 tai sähköpostilla info@mikkelinteatteri.fi

Teatterissamme on lisäksi maskipakko!

Narikka on teatterissamme maksuton.


Esityksen peruuntuminen

Ylivoimaisen esteen sattuessa teatteri voi joutua peruuttamaan näytännön. Tällöin asiakkaalle palautetaan lipun hinta pääsylippua vastaan. Muita kustannuksia teatteri ei korvaa. Mikäli mahdollista, pyrimme tavoittamaan lippuja hankkineet asiakkaat ja ilmoittamaan peruuntumisesta.


Esteettömyys

Mikkelin Teatterin Suuren näyttämön ja Naisvuoren kesäteatterin katsomoon voidaan sijoittaa rajoitettu määrä pyörätuoleja aina esityksen paikkatilanteen mukaan. Paikat pyörätuoleille on varattava etukäteen suoraan Teatterin lipunmyynnistä. Suurella näyttämöllä pyörätuolit sijoitetaan 1. riviin ja Naisvuoren kesäteatterissa 1. rivin eteen.

Aulasta pääsee hissillä yleisölämpiöön. Ovihenkilöt opastavat ja auttavat aulassa tarpeen mukaan. Naisvuoren kesäteatterissa on hyvä huomioida, että katsomo sijaistee mäen päällä. Liikuntarajoitteinen on kuitenkin tarpeen mukaan mahdollista kuljettaa autolla aivan katsomon viereen.


Induktiosilmukka

Suurella näyttämöllä on käytössä induktiosilmukka, jonka tarkat tiedot saa lippumyymälästämme.


Liikenneyhteydet

Saapuminen

Mikkelin Teatteri sijaitsee Mikkelin keskustassa, noin 400 metrin päässä Mikkelin torilta. Teatterilla ei ole omaa parkkipaikkaa, mutta teatterin lähistöllä, Ristimäenkadulta, Mikonkadulta ja Vuorikadulta löytyy ilmaisia tai kiekollisia paikkoja. Toriparkki on maksullinen parkki Mikkelin torin alla, josta on myös lyhyt kävelymatka teatterille. Pysäköintialueet voi katsoa tästä kartasta.

Linja-autot voivat pysähtyä jättämään teatteriin tulevan ryhmän teatterin etuoven eteen, mutta siihen ei saa pysäköidä. Linja-autot voi pysäköidä esityksen ajaksi Ristimäenkadulle tai Vuorikadulle. Viikonloppuisin linja-autoille pysäköintitilaa löytyy myös Savilahdenkadun ja Lönnrotinkatu kulmauksessa olevalta parkkipaikalta.

Muualta Mikkeliin

Mikkeliin pääsee helposti myös julkisilla kulkuvälineillä. Junat ja bussit saapuvat Matkakeskukseen, josta on 10 minuutin kävelymatka Mikkelin Teatterille.

Etäisyydet:
Jyväskylästä 1,5 h
Kuopiosta 2 h
Lappeenrannasta 1,5 h
Lahdesta 1,5 h
Kouvolasta 1,5 h
Savonlinnasta 1,5 h
Varkaudesta 1 h
Helsingistä 3 h